Vad är Back on Track och hur fungerar det?

Back on Track är ett svenskt varumärke som tillverkar främst skydd både för människor men även för djur. Skydden är tänkta för att förebygga skador och underlätta rehabilitering. Detta eftersom kroppen blir varm innan uppvärmningen före träningen. Ett annat tips är att söka sig till en naprapat som kan lindra och bota besvären.

Skydden reflekterar kroppens egna infraröda värme och med det speciella materialet så strålas kroppens värme tillbaka och ökar blodcirkulation och främjar återhämtningen. När blodcirkulationen ökas försvinner slaggprodukter i kroppen som annars kan orsaka inflammationer. Detta kan vara extra bra för personer som har drabbats av sjukdomen reumatism vilket kan ge inflammationer i hela kroppen. Eftersom blodcirkulationen ökas blir man även varm vilket passar de personer som fryser mycket.

Physio Knee braceMaterialet tillverkas i Kina med en speciell keramisk tråd som ska reflektera kroppens värme tillbaka till kroppen. Därför fungerar de oftast bättre när man är i rörelse och kroppen blir varm.

Back on Track har många produkter både till människor men även till djuren. Beroende på vart problemen är belägna så finns det en produkt som passar. Populära produkter för människan är handledsskydd, ryggstöd, knäskydd, nackskydd och armbågsskydd. Nya produkter som presenteras senaste tiden är bäddmadrasser och sovkuddar.

Innan användning av Back on Track skydden

När man använder ett Back on Track skydd för första gången så ska man vänja kroppen med materialet. Högst 4 timmar varje dag i början kan man använda produkten. Sedan kan man använda produkten så mycket som möjligt, även när man sover för att få bästa effekt. Efter ca 3-4 veckor kan man utvärdera produkten. Det finns ingen forskning som visar på någon skadlig effekt efter bruk av produkterna men man avråder ändå de personer som är gravida eller har en pacemaker att använda produkt. Har man problem med blodtrycket bör man vara försiktig med och prova produkten i ett lugnare tempo än normalt.