Elektronisk cigarett kan få dig att sluta röka!

Äntligen något som fungerar när du vill sluta röka! Elektroniska cigaretter har funnits ett tag men är ännu inte helt kända bland gemene man.

För dig som tänkt sluta röka så finns det nu en produkt som fungerar alldeles utmärkt som rökavvänjningsmedel!

E-cigaretter består normalt sett av tre komponenter:

  • Batteri
  • Förångare
  • Filter

Batteriet skiljer sig väldigt mycket från produkt till produkt. Vissa batterier har en kapacitet på ~100 mAh vilket är ganska lite, dessa är ofta lite billigare och håller bara ett fåtal bloss innan det är dags att ladda igen. Du gör därför bäst i att beställa två stycken om du ska ha de billigare varianterna.

Electronic Cigarettes

Vissa modeller har dock en kapacitet på runt 1000 mAh och då räcker laddningen i flera timmar vilket uppskattas hos många. Dock brukar de e-cigaretterna vara större och utseendet förändras från att se ut som en cigarett till att se ut som en tjock kulspetspenna. En tumregel är att desto finare kvaliteten är på den elektroniska cigaretten desto större är den och desto mindre lik är den en traditionell cigarett.

I Sverige säljs alla e-cigaretter nikotinfria (i alla fall de som säljer lagligt) och det ser inte ut som att en e-cigarett med nikotin kommer finnas på den svenska marknaden på ett bra tag. Men vi håller tummarna för att det ska ändra på sig. Vill du beställa med nikotin är det dock helt lagligt förutsatt att du beställer från ett annat land. Ganska märklig regel kan man tycka, men så är det.
De får inte säljas under tobakslagen då de inte innehåller delar av tobaksplantan utan rent nikotin. Detta gör att e-cigaretten måste registreras som ett läkemedel innan den får säljas med nikotin, och det kommer nog ta några år till. Trots att E-cigaretter funnits på marknaden i cirka 10 år har inget hänt med lagstiftningen.